Traineeprogramma
fondsenwerving en relatiemanagement

Wanneer onze strategische adviezen niet tot uitvoering worden gebracht ligt de oorzaak vaak bij een tekort aan financiƫle basis. Er zijn niet genoeg ervaren fondsenwervers. Het management en senior medewerkers hebben simpelweg geen tijd om het strategisch denken om te zetten in concepten en uitvoeringsplannen, waardoor de daadwerkelijke werkzaamheden uitblijven en er veel potentieel onbenut blijft.

Ons managementtraineeprogramma fondsenwerving en relatiemanagement is opgezet met als doel not-for-profit organisaties te ondersteunen met goed opgeleide uitvoerende krachten. Voor jonge loopbaan starters is het een waardevolle opstap, naar een baan waar hun ambitie ligt.

Met ons traineeprogramma leiden we recent afgestudeerde talenten op tot de nieuwe generatie fondsenwervers en relatiemanagers en begeleiden hen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. De trainees zijn gedreven talenten met een passie voor bijvoorbeeld cultuur, maatschappij of internationale samenwerking. Zij willen in hun werk een bijdrage leveren aan projecten met impact.

Gedurende zes maanden gaan zij aan de slag met concrete opdrachten voor hun stageplaats. We leiden ze op en begeleiden hun opdracht uitvoering, die gaat over alle doelgroepen en methoden van relatiemanagement en fondsenwerving. We versterken hun potentieel met modules management en hoger kader.

De concrete opdrachten zijn pittig en resultaatgericht. Enkele voorbeelden zijn:

  • Relatieontwikkelingsplannen maken voor corporate partners en Major Donors
  • Fast track vriendenkring realiseren
  • Legaten en testamenten activering in samenwerking met Testament.be
  • Crowdfunding campagne opzetten in samenwerking met Koalect
  • Een online/telemarketing campagne opzetten in samenwerking met Mindwize
Voorgaande edities

In voorgaande edities deden de volgende opdrachtgevers mee: Trias, Plan International Belgiƫ, LUCA School of Arts, River Cleanup, Ultima Thule theatergezelschap, het Vlaams Oogfonds, Copper & Light, Liga voor Mensenrechten, Viva Salud, Oxfam Solidariteit, het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium en Amnesty International Vlaanderen.

Maak kennis met onze trainees

Benieuwd naar wat een trainee voor uw organisatie kan betekenen?
Neem contact op via welkom@charistar.com

Benieuwd naar wat een trainee voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact op via welkom@charistar.com