Positionering & profilering

Eigen kracht en
onderscheidend vermogen
zichtbaar maken

Positionering en profilering, marketingtermen of belangrijke elementen voor een goede marktpositie? Bij de start of heroriƫntatie van uw organisatie draait het om de vragen: wat gaat u doen, hoe, waarom en voor wie? Het is belangrijk dat u die vragen zelf goed beantwoord hebt, maar het is nog veel belangrijker dat uw schenkers, klanten, afnemers, of publiek goed weten wat u doet en waarom. Uw positie moet, kortom, helder zijn.

Met een goede positionering geeft u aan waarin uw organisatie zich van andere onderscheidt. Het maakt ook duidelijk waar de relevantie van uw activiteiten in zit. Positionering en profilering zijn belangrijke marketinginstrumenten die, anders dan imago, goed zelf te sturen zijn. Om de positionering en profilering scherp te krijgen is een gedegen intern onderzoek en proces nodig. Daar moet u wel even voor gaan zitten.

De analyse van uw eigen organisatie, diensten en producten voeren we uit volgens het ‘business model canvas’ van Alexander Osterwalder. Daarna kijken we hoe uw verhaal zich verhoudt tot dat van andere aanbieders. We zoeken de onderscheidende elementen en werken die verder uit. Wij begeleiden u bij dit proces door het stellen van vragen, doorvragen en daarna nog eens doorvragen. Wij willen vooral weten waarom u doet wat u doet. In die persoonlijke drijfveren ligt een grote overtuigingskracht besloten. En die willen we op tafel hebben. Dat is het verhaal waarmee uw organisatie zich onderscheidt van andere.

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag het ons.

welkom@charistar.com