Nieuws

23-9-2019
“Vaste gevers haken af bij grote goede doelen”

In de Volkskrant van 23 september: “Vaste gevers haken af bij grote goede doelen”, andere manieren van fondsenwerving, creëren van duurzame relaties en ruimte voor individuele initiatieven zijn nodig.
Lees het volledige artikel gepubliceerd in de Volkskrant van 23 september 2019.

_______________________________________________________________________________________________________
6-9-2019
Met uw giften kan het onderwijs beter worden

Van de nieuwe ‘Geefwet’, bedoeld voor particulieren en bedrijven, kan ook het onderwijs profiteren, zegt Theo Schuyt, hoogleraar Filantropie. Charistar laat scholen zien wat het betrekken van de omgeving (bedrijven en particulieren) kan opleveren voor de school. Lees het volledige artikel gepubliceerd in de Volkskrant van 4 september 2019.

_______________________________________________________________________________________________________
29-8-2019
Stop met opdringen witte cultuur

‘Diversiteit’, ‘participatie’ en ‘inclusiviteit’ zijn termen die niet meer weg te denken zijn uit het Nederlands kunst- en cultuurbeleid. Waarom domineren deze thema’s onveranderd na twintig jaar de politieke agenda? Lees het volledige artikel gepubliceerd in het NRC van 23 augustus 2019

_______________________________________________________________________________________________
22-7-2019
Boos over het Lerarentekort, lees dan eerst dit even!

Goede blog van Annette Dölle. Scholen zullen meer hun omgeving moeten betrekken door een relatiegerichte aanpak t.b.v. draagvlak, netwerk en middelen. Lees hier haar blog.

_______________________________________________________________________________________________________
1-7-2019
Dag van de Filantropie

Op 6 juni jl. vond aan de Vrije Universiteit de Dag van de Filantropie 2019 plaats. Met een gevarieerd aanbod aan onderwerpen werd erbinnen twee ‘World Cafés’ met deelnemers en experts gesproken over thema’s rondom ‘Nieuwe vormen van filantropie’ en ‘De maatschappelijke bijdrage van filantropie en vrijwilligerswerk’. Lees hier meer.

_______________________________________________________________________________________________________
25-6-2019
Sporten voor het goede doel levert veel op

Sporten voor het goede doel, en het hoeft niet eens te gaan om grote doelen. Ook met je eigen sportvereniging kun je extra middelen binnenhalen door de omgeving te betrekken. Lees hier het volledige artikel.

_____________________________________________________________________________________________________

21 juni 2019
Koudwatervrees voor filantropie

De maatschappelijke betekenis van filantropie in Nederland neemt de komende jaren verder toe. Ook gemeenten kunnen daarvan profiteren. Maar dat vergt een andere houding ten opzichte van particulier initiatief, zegt hoogleraar filantropische studies aan de Vrije Universiteit Theo Schuyt: ‘Leer ze kennen en nodig hen uit aan de wethouderstafel.’ Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het VNG-Magazine van 21 juni 2019.

———————————————————————————————————————————————————
16 mei 2019
Cultuuraanbod in Zeeland

Het gaat steeds meer de goede kant op met het cultuuraanbod in Zeeland. Mede dank zij directeur Gert-Jan de Koster wordt de Grote Kerk in Veere de komende jaren een prachtig cultuurbaken. Wij ondersteunen hem bij het verkrijgen van een solide (financieel) draagvlak. Net als bij het poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. Komend weekend opent Amsterdam Sinfionetta het programma in de Grote Kerk. Kijk ook op Omroep Zeeland

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding