Traineeprogramma

fondsenwerving en relatiemanagement

Bent u op zoek naar een betaalbare talentvolle fondsenwerver? Dan is een Charistar trainee misschien iets voor u!

  • U heeft ambities om nieuwe financieringsbronnen aan te boren.
  • De plannen zijn er, maar het ontbreekt aan uitvoeringscapaciteit.
  • U twijfelt nog: gaat u de investering aan menskracht aan of niet?

Ons managementtraineeprogramma fondsenwerving en relatiemanagement is opgezet met als doel not-for-profit organisaties te ondersteunen met goed opgeleide uitvoerende krachten. Voor jonge loopbaan starters is het een waardevolle opstap, naar een baan waar hun ambitie ligt.

Met ons traineeprogramma leiden we recent afgestudeerde talenten op tot de nieuwe generatie fondsenwervers en relatiemanagers en begeleiden hen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. De trainees zijn gedreven talenten met een passie voor bijvoorbeeld cultuur, maatschappij of internationale samenwerking. Zij willen in hun werk een bijdrage leveren aan projecten met impact.

Gedurende zes maanden gaan zij aan de slag met concrete opdrachten voor hun stageplaats. We leiden ze op en begeleiden hun opdracht uitvoering, die gaat over alle doelgroepen en methoden van relatiemanagement en fondsenwerving. We versterken hun potentieel met modules management en hoger kader.

De concrete opdrachten zijn pittig en resultaatgericht. Enkele voorbeelden zijn:

  • Relatieontwikkelingsplannen maken voor corporate partners en Major Donors
  • Fast track vriendenkring realiseren
  • Legaten en testamenten activering in samenwerking met Testament.be
  • Crowdfunding campagne opzetten in samenwerking met Koalect
  • Een online/telemarketing campagne opzetten in samenwerking met Mindwize
Derde editie binnenkort van start

Begin maart start de derde editie van het traineeprogramma fondsenwerving en relatiemanagement. Ben je recent afgestudeerd, wil je meer aanvangen met je talent en zakelijk bijdragen aan projecten met impact? Bekijk de vacature en meld je aan!

Wilt u zich als opdrachtgever aanmelden of in gesprek gaan over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via welkom@charistar.com.

Voorgaande edities

In voorgaande edities deden de volgende opdrachtgevers mee: Trias, Plan International Belgiƫ, LUCA School of Arts, River Cleanup, Ultima Thule theatergezelschap, het Vlaams Oogfonds, Copper & Light, Liga voor Mensenrechten, Viva Salud, Oxfam Solidariteit, het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium, SOS Kinderdorpen Nederland en Amnesty International Vlaanderen.

Benieuwd naar wat een trainee voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact op via welkom@charistar.com