Traineeprogramma

fondsenwerving en relatiemanagement

Bent u op zoek naar een goed opgeleide en betaalbare fondsenwerver in uw organisatie?
Dan is een Charistar trainee misschien iets voor u!

  • U heeft ambities om nieuwe financieringsbronnen aan te boren.
  • De plannen zijn er, maar het ontbreekt aan uitvoeringscapaciteit.
  • U twijfelt nog: gaat u de investering aan menskracht aan of niet?

Ons managementtraineeprogramma Future Leadership and Fundraising is opgezet met als doel not-for-profit organisaties te ondersteunen met goed opgeleide uitvoerende krachten. Voor jonge loopbaan starters is het een waardevolle opstap, naar een baan waar hun ambitie ligt.

Met ons traineeprogramma leiden we recent afgestudeerde talenten op tot de nieuwe generatie fondsenwervers en relatiemanagers en begeleiden hen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling tot leiders van de toekomst. De trainees zijn gedreven talenten met een passie voor bijvoorbeeld cultuur, maatschappij of internationale samenwerking. Zij willen in hun werk een bijdrage leveren aan projecten met impact.

Gedurende zes maanden gaan zij aan de slag met concrete opdrachten voor hun stageplaats. We leiden ze op en begeleiden hun opdracht uitvoering, die gaat over alle doelgroepen en methoden van relatiemanagement en fondsenwerving. We versterken hun potentieel met modules management en hoger kader.

De concrete opdrachten zijn pittig en resultaatgericht. Enkele voorbeelden zijn:

  • Relatieontwikkelingsplannen maken voor corporate partners en Major Donors
  • Fast track vriendenkring realiseren
  • Legaten en testamenten activering in samenwerking met Testament.be
  • Crowdfunding campagne opzetten in samenwerking met Koalect
  • Een online/telemarketing campagne opzetten in samenwerking met Mindwize
Volgende editie binnenkort van start

In september 2023 start de zesde editie van het traineeprogramma Future Leadership and Fundraising. Ben je recent afgestudeerd, wil je meer aanvangen met je talent en zakelijk bijdragen aan projecten met impact? Bekijk de vacature en meld je aan!

Wilt u zich als opdrachtgever aanmelden of in gesprek gaan over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via welkom@charistar.com.

Relatienetwerk

Organisaties waar eerdere trainees stage liepen en lopen zijn onder andere: KIK-IRPA – het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium, Greenpeace België, Damiaanactie, Museum Kazerne Dossin, Simavi, Plan International België, Het Vlaams Oogpunt, SOS Kinderdorpen, Pax Christi, Oxfam Solidariteit, Cultuurvuur – Vier het Leven, Amnesty International Vlaanderen, Trias en Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Andere organisaties waar we mee samenwerken zijn o.a. KBR, Light for the World, MOOOV en Concertgebouw Brugge.

Benieuwd naar wat een trainee voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact op via welkom@charistar.com