Vacature Charistar traineeship fondsenwerving en relatiemanagement

Wil je een loopbaan starten in de cultuursector, bij een NGO of andere maatschappelijk betrokken organisatie? Word je enthousiast van het zakelijk bijdragen aan projecten met impact? Dit is je kans op een praktijkgericht traineeship fondsenwerving en relatiemanagement door Charistar.

Profiel

  • Je bent afgestudeerd of gaat dat binnenkort doen
  • Je wil zakelijk bijdragen aan projecten met impact
  • Een maatschappelijke missie is belangrijk voor je werk
  • Je wil investeren in jouw professionele ontwikkeling

Wat houdt het traineeship in?

Opleiding door ervaren professionals
Je doet gedurende 6 maanden bij ons een betaalde Beroeps Inlevingsstage (BIS).
Je krijgt wekelijks gedurende 21 dagen opleiding en training van ons op het gebied van fondsenwerving en relatiemanagement. Je gaat werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen en realiseren van fondsenwervende strategieën zoals een crowdfunding actie, online campagnes, relatieontwikkelingsplannen voor major donors en corporate partners, een legatenplan of het opzetten van een vriendenkring.
Gedurende deze periode zal een Charistar coach je begeleiden.

Groot netwerk met warme contacten
Organisaties waar onze vorige trainees stage liepen en 60% werd aangenomen zijn onder andere:
KIK-IRPA – het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium, Amnesty International Vlaanderen, Trias, Viva Salud, Plan International België, SOS Kinderdorpen, het Vlaams Oogfonds en Oxfam Solidariteit. Associates van Charistar werkten onder andere met Design Museum Gent, Mu.ZEE, Concertgebouw Brugge, Z33, Museum Kazerne Dossin, MOOOV en Koninklijke Bibliotheek van België.

Wij hebben contact met organisaties die graag een Charistar trainee aan boord nemen.
Van grote stads- of muziekfeesten tot internationale non-profit organisaties in mensenrechten, gelijkheid en rechtvaardigheid. En van theaters voor klassieke muziek en podiumkunsten tot organisaties in cultureel erfgoed of sociaal cultureel werk.
Kortom, een groot netwerk met warme contacten, dat we graag voor jou inzetten.

Interesse? Stuur 20 regels motivatie en jouw CV aan welkom@charistar.com.

Charistar is een sociale onderneming. Onze missie is maatschappelijke impact. We zijn not for profit. Er werken 15 associates in België en Nederland. Financiële overschotten keren wij weer terug naar een maatschappelijk doel.